PGA Tour zakotwiczył dwa strzały Camerona Smitha z powodu słabego spadku w trzeciej rundzie w FedEx St. Juda

Cameron Smith, który starał się zostać golfistą nr 1 na świecie i podobno ma dołączyć do konkurencyjnej LIV Golf Series, został ukarany karą dwóch uderzeń przed rozpoczęciem ostatniej rundy FedEx St. Jude w niedzielę w TPC Southwind w Memphis, Tennessee.

Według oświadczenia z PGA Tour, Smith zagrał swoją piłkę z niewłaściwego miejsca na czwartym dołku podczas trzeciej rundy w sobotę. Trasa powiedziała, że ​​Smith „został ukarany karą za złamanie zasady 14.7. [playing ball from the wrong spot]. „

Smith, zwycięzca 150. Open w St Andrews w zeszłym miesiącu, otrzymał niewłaściwą upadek po uderzeniu piłki w wodę na czwartym dołku trzeciego stopnia.

Smith podpisał kontrakt 3-under 67 i był za liderem z dwoma kulami Łyżka JJ. Po rzucie karnym ostatnią rundę rozpoczął 4 rzuty za sobą.

Ukończył imprezę na 13. miejscu z remisem, strzelając w ostatniej rundzie remis 70. Smith nie rozmawiał z dziennikarzami w niedzielę.

Reguła 14.7 Reguł Gry w Golfa mówi: „Kiedy piłka gracza zatrzyma się w obszarze, w którym gra nie jest dozwolona, ​​gracz powinien odpocząć zgodnie z odpowiednią regułą. obszar (np. obszar zakazu gry lub niewłaściwy zielony) Gracz otrzymuje dwa rzuty karne za każdy rzut wykonany z tego obszaru.”

Smith uderzył swoją koszulką w green, ale odbił się z powrotem do pobliskiej kałuży. Smith zajął resztę dwóch klubów. Gdy upadł, jego piłka potoczyła się do tyłu w kierunku wody i część jej wylądowała na czerwonej linii pola karnego. Zagrał swój trzeci strzał stamtąd i prawie wbił piłkę do dołka.

Gary Young, główny sędzia PGA Tour, powiedział, że zauważył, że piłka Smitha była zbyt blisko linii pola karnego podczas sobotniego meczu na żywo. Young rozmawiał z przedstawicielem bazy, który był na czwartym dołku, ale nie został wezwany przez Smitha do wydania wyroku.

READ  Rankingi Fantasy Football - Tydzień Trzeci: Sleepers, Starters, Sis, Dameon Pierce, Darnell Mooney i więcej

„Wyglądało na to, że jego piłka była zbyt blisko linii, ale czuliśmy się komfortowo, ponieważ gracz wiedział wystarczająco, że nie będzie grał piłką, która dotykała linii pola karnego” – powiedział Young podczas wywiadu dla NBC Sports na temat Strona internetowa NBC Sports. Niedziela.

Według Younga inny członek komitetu regulaminowego trasy wyraził obawy dotyczące regresji Smitha po obejrzeniu retransmisji z trzeciej rundy. Young powiedział, że piłka Smitha była wystarczająco blisko linii, „więc zdecydowaliśmy, że prawdopodobnie powinniśmy porozmawiać z samym graczem”.

Kiedy Young zapytał Smitha o sytuację w niedzielę rano, Smith powiedział: „Tak, moja piłka zdecydowanie dotykała linii”.

– Nie zdawał sobie sprawy, że żadna część piłki nie może dotknąć linii pola karnego – powiedział Young. „Uważał, że jeśli część piłki znajdzie się w ogólnym obszarze pola, można bezpiecznie nią zagrać”.

Young powiedział, że Smith przyjął wiadomości jako „dżentelmen” i powiedział: „Reguły to zasady”.

z Scotty Scheffler Zaginiony w Memphis, Smith awansował na pierwsze miejsce w światowych rankingach golfa dzięki zwycięstwu na FedEx St. Jude, pierwszy przystanek w kwalifikacjach do FedEx Cup.

We wtorek londyński Telegraph poinformował, że Smith ma zostać najwyżej ocenianym graczem, który dołączy do wspieranej przez Arabię ​​Saudyjską ligi golfowej LIV. Mówi się, że otrzyma premię za podpisanie kontraktu w wysokości ponad 100 milionów dolarów i zadebiutuje na następnym turnieju LIV w Bostonie, zaplanowanym na 2-4 września.

Smith unikał pytań dziennikarzy dotyczących raportu.

„Dotrzymuję słowa i ilekroć będę chciał się czegoś dowiedzieć, powiem to ode mnie” – powiedział we wtorek Smith.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *